Wanneer we iets spannend vinden, luisteren we vaak naar ons hoofd of reageren we vanuit onze buik (=emotiecentrum). Je intuïtie heeft niet de hardste stem. Het kost tijd en aandacht om contact met haar te maken. Misschien wil je hart iets heel graag, maar vind je hoofd het niet verstandig of roept het angst op in je buik. Bijvoorbeeld wanneer we op het punt staan om een relatie te verbreken, een baan op te zeggen of een huis te kopen.

 

Maar ook bij kleinere beslissingen kunnen we vastlopen. We raken gemakkelijk verward tussen hoofd, hart en buik. En soms krijgt ons hart (=intuïtie) helemaal geen spreektijd. Dan worden we op den duur somber of boos.

 

Om helderheid te krijgen, kan het helpen om aandacht te geven aan je hoofd, hart en buik los van elkaar. Dan kun je onderscheid maken en voeling krijgen met jij eigenlijk echt wilt.

 

Focus je op de kwestie en ga stap voor stap alledrie de centra langs:

Wat zegt mijn hoofd?

Wat wil mijn hart?

Wat voel ik in mijn buik?

 

2

 

Er is geen goed of fout. Hoofdelijke beslissingen zijn niet verkeerd en impulsieve wendingen kunnen juist heel leuk zijn. Maar bij (grote) beslissingen wijst intuïtie ons vaak de beste weg en hebben we haar nodig. In het latijn betekent intuïtie letterlijk: ‘innerlijk weten’. Door alledrie de centra de ruimte te geven, krijgt ook ook zij een stem. Zo wordt alles in jou gehoord en kun je de stap zetten die nu als de juiste voelt.

 

Neem contact met mij op